Як удосконалюють ірпінське самоврядування

Ірпінь долучається до удосконалення системи місцевого самоврядування в Україні. Тут стартував Сьомий щорічний семінар, організований Центром громадських ініціатив та представництвом фонду Фрідріха Наума. Цього року співорганізатором стала й Ірпінська міська рада.

“Впродовж двох днів ми будемо піднімати питання, які стосуються роботи ІТ-технологі, соціальних технологій, котрі вже використовуються вже в міській раді, бо загалом всі наші семінари носять максимально прикладний характер і вони є такими, коли ми намагаємося розібратися з конкретними інструментами в роботі органів місцевого самоврядування. Всі ці теми стосуються городян і нам важливо, що той досвід, якій накопичено в Україні, поширювати та популяризувати”, – розповів голова Центру громадських ініціатив Віталій Загайний.

Поговорити про основні аспекти місцевого самоврядування зіхалися майже пів сотні представників територіальних громад з усіх регіонів України. Будуть ділитися досвідом та переймати корисні ініціативи. 

Досвіду, яким не соромно поділитися, Ірпеню вистачає. Зокрема, говоритимуть про реалізацію у місті проекту Громадського бюджету як одного з найкращих варіантів залучення громади до управління містом.

“Дуже важливо, щоб всі розуміли, що розвиток територіальної громади – це відповідальність територіальної громади. Кожна людина повинна приймати активну участь в житті своєї громади свого міста, надавати пропозиції. Мені приємно, що Ірпінь стає прикладом для багатьох територіальних громад”, – зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.