Як уберегтися від раку: названо рятівні продукти та звички

Під термін “рак” потрапляють понад 200 захворювань, які характеризуються зміною поведінки групи клітин – імунна система не справляється з дефектними клітинами.

Рак вважається одним з найстрашніших захворювань. Але людині під силу йому запобігти – для цього необхідно свідомо підходити до питання способу життя.

Про головні методи профілактики онкології розповіли у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Так, у ВООЗ настійно рекомендують людям відмовитися від куріння, стежити за своєю вагою, підтримувати фізичну активність і правильно харчуватися. Крім того, важливо уникати частого і тривалого перебування на сонці, прийому гормональних препаратів (без лікарського рецепту).

Особливо важливо систематично проходити обстеження.

Нещодавно в Міністерстві охорони здоров’я України також опублікували рекомендації, які можуть допомогти вберегтися від онкології:

  • Будьте фізично активним
  • Не зловживайте фастфудом, солодкими напоями, червоним і обробленим м’ясом (ковбаси, сосиски, копчені продукти)
  • Поповніть свій раціон зерновими, овочами, фруктами і бобовими.
  • Відмовтеся від сигарет і алкоголю
  • Не відмовляйтеся від грудного вигодовування. Це запорука здоров’я не тільки дитини, але і жінки.

Нагадаємо, в ООН озвучили п’ятірку найбільш смертельних неінфекційних захворювань, від яких щороку по всьому світу помирають близько 40 мільйонів чоловік. До хвороб-вбивць фахівці віднесли: рак, діабет, хвороби легенів і серця, а також інсульт.

Дослідники з Центрального госпіталю Массачусетсу і Гарвардської школи охорони здоров’я виявили зв’язок між переглядом телевізора і ризиком захворіти на рак кишечника.

Джерело: https://narodna-pravda.ua

Bookmark the permalink.

Comments are closed.