Як Федорів тиснула на членів журі рейтингу мерів-інноваторів: деталі від Карплюка

Скандальна та одіозна колишня журналістка Ірина Федорів тиснула на членів журі та організаторів рейтингу. Про це розповів ірпінський міський голова Володимир Карплюк у своєму блозі. 

“Такі речі не можна замовчувати, адже це призведе до більш потужного рецидиву цієї ракової пухлини, яка називається псевдожурналістика, чорний піар та жадоба влади. Дії Ірини Федорів були спрямовані на маніпуляцію свідомістю членів журі, формування мого негативного іміджу та недопущення перемоги мера Ірпеня в рейтинг топ-5”, – повідомив мер.

 

За його словами, Ірина Федорів використала в прямому та переносному сенсах журналістку “Громадського радіо” Наталію Соколенко, свою колишню колегу по роботі на каналі СТБ.

 

“Напередодні рейтингу, 27 листопада о 09:20 ранку на сайті “Громадського радіо” було опубліковано статтю “Як мери-корупціонери потрапили до рейтингу мерів-інноваторів?” на основі інтерв’ю зі співорганізатором Міжнародного саміту мерів Іриною Озимок. Інтерв’ю проводила журналістка Наталія Соколенко та її колеги. Завданням даного інтерв’ю було здійснення психологічного тиску на пані Ірину Озимок та формування негативного іміджу Ірпеня і мера міста”, – наголосив Карплюк.

 

Володимир Карплюк вважає, що ініціатором інтерв’ю була саме Ірина Федорів, адже ведуча Наталія Соколенко – подруга Ірини Федорів. “Під час інтерв’ю було приведено негативну цитату про Ірпінь народного депутата Ольги Червакової, яка теж є близькою подругою Ірини Федорів. У ефір програми відбулося включення ще однієї подруги Ірини Федорів – екс-журналістки Михайлини Скорик, думку якої намагалися під час програми представити як думку “громади Ірпеня”. Того ж дня, напередодні саміту, 27 листопада о 14:20 ранку на сайті “Українська Правда” Наталія Соколенко, найбільш ймовірно, що по завданню скандальної Ірини Федорів, опублікувала блог під тією ж самою назвою “Як мери-корупціонери потрапили до рейтингу мерів-інноваторів?”. У своєму блозі Наталія Соколенко чітко та прямо дала меседж організаторам рейтингу – якщо до топ-5 потрапить мер Ірпеня Володимир Карплюк, то Соколенко та Федорів звернуться до USAID (Агентство США з міжнародного розвитку, що витратило на Міжнародний саміт мерів 100 тисяч доларів) з вимогою перевірити, як були використані ці кошти”, – зазначив мер.

 

Не викликає жодного сумніву той факт, що статті Наталії Соколенко під заголовком “Як мери-корупціонери потрапили до рейтингу мерів-інноваторів?” були спрямовані на дискредитацію мене, як публічного політика, мера Ірпеня та лідера політичної партії. Тільки чому вона це робить за кошти платників податків США, за рахунок ефірного часу “Громадського радіо” (теж фінансується за рахунок грантів) та за рахунок видання “Українська правда” (теж фінансується за рахунок грантів)?

 

Саме тому міський голова звернувся до USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) та Посольства США в Україні як Ірпінський міський голова та громадянин України з проханням перевірити:

  1. Раціональність використання коштів платників податків Сполучених штатів Америки при формуванні маніпулятивного рейтингу мерів міст України.
  2. Причетність до тиску на організаторів даного рейтингу з боку скандальної та одіозної громадянки України Ірини Федорів, яка отримувала подяки з рук Генерального прокурора України часів президентства Віктора Януковича.

 

“Окремо звертаюся до головної редакторки “Української правди” Севгіль Мусаєвої з проханням надати мені можливість висловити свою думку щодо фактів, оприлюднених Наталією Соколенко на сайті “Українська правда”. Також звертаюся до редакції “Громадського радіо” з проханням надати мені можливість висловити свою думку щодо фактів, оприлюднених Наталією Соколенко в ефірі “Громадського радіо””, – повідомив Карплюк.

 

Як відомо, 8 листопада 2017 року видання “Українська правда” оголосило про те, що разом з Міжнародним самітом мерів розпочинає проект “Рейтинг українських мерів-інноваторів”. Володимир Карплюк, як міський голова Ірпеня, був обраний професійним журі до топ-20 мерів з поміж 400 заявок. Зокрема, обирали мерів, які використовують креативні та новаторські рішення для вирішення локальних задач. Їх діяльність  була проаналізована за 10 критеріями, які відповідають світовим аналогам рейтингу (European Capital of Innovation).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.