Христюк: ірпінські КП перейшли рубікон збитковості

Із 14-ти комунальних підприємств в Ірпені лише одне є збитковим. Про це після підсумкової наради з керівниками КП повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Дмитро Христюк.

 

“Ще 2,5 роки тому в Ірпені абсолютна більшість комунальних підприємств були збитковими і не забезпечували надходжень до міського бюджету, а головне, фактично, не проводили модернізацію комунального майна, яке у них на балансі, і не запроваджували заходи енергозбереження. Цю ганебну практику ми вирішили змінити. І нам це вдається.”, – зазначив Христюк.

Сьогодні в Ірпені працює 14 комунальних підприємств: КП «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь»», КП «Ірпіньводоканал», КП «Теплоенергопостач», КП «Ірпіньзеленбуд», КП «Ірпіньзеленбуд», КП «Контроль благоустрою міста», Комунальне виробниче підприємство громадського харчування, КП «Муніципальна варта», КП «Редакція газети «Ірпінський вісник», КП «Міжлікарняна аптека», КП «Ірпінське бюро технічної інвентаризації», КП «Ірпінське земельно-кадастрове бюро», КП «Служба захисту та лікування тварин», КП «Ірпінькомунікаціясервіс».

На підприємствах працює 902 людини, а середня заробітна плата становить 7,1 тис. грн. Дмитро Христюк наголосив, що простроченої заборгованості по зарплатах немає на жодному КП.

“За результатами фінансово-господарської діяльності абсолютна більшість комунальних підприємств міста в 2017 році стали не збитковими, а отримали чистий прибуток, загальна сума якого становить понад 4 млн. 790 тис. гривень. З 14 – 13 комунальних підприємств стали прибутковими. І це надзвичайно важливий показник ефективності управління містом та усієї міської комунальної сфери”, – відмітив перший заступник мера.

Єдиним збитковим підприємством на сьогодні залишається УЖКГ “Ірпінь”. За 2017 рік КП отримало збитків на суму близько 5 тис.грн.

“Основними причинами збитковості підприємтсва за минулий рік стали підвищення цін на природний газ, електроенергію та заборогованість населення за отримані послуги. Цього року ми будемо робити все, від нас залежне, щоб і це підприємтво забуло про збитковість”, – прокоментував “Правді Ірпеня” начальник управління інфраструктурного розвитку, ЖКГ та інвестицій Андрій Літвінов.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.