Все про оздоровлення та відпочинок дітей в Ірпені

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Алла Терещенко розповідає про відпочинок дітей у цьому році:

– В Ірпені проживають біля восьми тисяч дітей віком від 7 до 17 років. Наше завдання – залучити всі можливі ресурси фінансування, щоб оздоровити їх. Державного фінансування, чорнобильського та Фонду соціального страхування у цьому році не буде. Відбулися відповідні зміни в законодавстві, тепер питання оздоровлення лягає на плечі батьків. Сьогодні ми маємо 98 000 грн. У першу чергу будуть оздоровлюватися діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти-інваліди; діти, батьки яких загинули під час виконання службового обов’язку; діти учасників АТО, а решта – за рахунок батьків.

У травні проводяться перевірки спільно зі санстанцією та пожежниками. Після цього надаються дозволи на відкриття Ірпінських оздоровчих таборів.

В Ірпінському регіоні сьогодні діючими є п’ять оздоровчих дитячих закладів. Із них три – з державною формою власності. Це дитячий оздоровчий заклад імені Гагаріна, який планує оздоровлення дітей в чотири зміни (зміна – 21 день), вартість одного дня відпочинку в таборі складає 334 грн. Другий дитячий оздоровчий табір – „Дружний”. Він працюватиме чотири зміни (зміна – 14 днів), вартість – 240 грн. у день. Третій табір – „Лісний”, вартість перебування – 267 грн. у день (зміна – 21 день). Вже три роки працюють табори з приватною формою власності, у Ворзелі це – „Лісний” та „Енергія”, які належать Київенерго, та дитячий табір Благодійного Фонду „Відкрита Біблія”.

Взагалі оздоровлення дітей триває протягом року. У січні вісім дітей-переселенців оздоровлювалися в Австрії (за рахунок благодійних фондів), четверо дітей відпочивали в „Молодій гвардії” (за рахунок Мінсоцполітики), і зараз набирають сім дітей для відпочинку у дитячому таборі «Чайка» (за рахунок Київської обласної державної адміністрації).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.