Вони працюють в Ірпені: Ольга Яріна та СК “Восходящая звезда”

Художня гімнастика – один з наймолодших видів спорту, що завоював серця мільйонів шанувальників по всьому світу. Струнке тіло, граційна постава, витончені рухи. Гімнастками захоплюються, їх ставлять у приклад. Однак за видимою легкістю та грацією стоять роки щоденних тренувань. Про це, як ніхто, знає мешканка Ірпеня, чемпіонка України, майстер спорту з естетичної  та художньої гімнастики, національний суддя ІІ категорії Ольга Яріна. Сьогодні під її керівництвом у спортивному клубі “Восходящая звезда” до зіркових гімнастичних висот впевнено крокують юні ірпінчанки.

“Ми з 2013 року вже їздимо на змагання, представляємо Ірпінь як яскрава частина України і як прекрасне місто, бо багато людей не знали про це місто, в якій області воно знаходиться”, – розповіла Ольга Яріна.

Свою тренерську діяльність вона розпочала близько шести років тому. Приїхавши з рідного Маріуполя, студентка Фіскального університету наважилася на створення тут власної школи. І не прогадала: зараз ірпінські гімнастки – серйозні суперники на всіх змаганнях і без нагород додому не повертаються.

“Ми їздимо на змагання майже кожного місяця. Якщо рахувати з вересня місяця, ми вже були на чотирьох турнірах, наші дівчата завоювали 35 медалей, з них – 19 золотих, 9 срібних і 7 бронзових. Я вважаю, для початку навчального року це дуже хороший старт”, – зазначила гімнастка.

Спортивний клуб працює на базі Ірпінської школи № 3. Зараз тут займаються три вікові групи по 10-15 спортсменок. Наймолодшій вихованці немає й трьох років.

“Коли до нас приводять дитину, ми спочатку дивимося дані, наскільки все еластично. Якщо початкові дані непогані, ми бачимо, що в перспективі дитину можна “розтягнути”, ми обов’язково її беремо”, – підкреслила Ольга.

Найкращим прикладом такої праці і гордістю клубу є 14-літня Анастасія Годунко. Попри стереотипи дівчина познайомилася з художньою гімнастикою лише у 8 років А сьогодні є переможницею численних турнірів та володаркою титулу кандидата у майстри спорту.

Все це – завдяки наполегливості дівчини, а також роботі тренерів та підтримці батьків. На старті спортивної карєри це дуже важливо.

Життєвий гарт та міцний стержень Ользі Яриній дали саме батьки. Зараз мама гімнастки тренер-хореограф Ніна Миколаївна працює з дочкою пліч-о-пліч. Робота цього тандему зробила Ірпінь відомим в українській гімнастиці. З нетерпінням чекаємо звістки сходження ірпінських спортсменок і на олімпійський п’єдестал!

Детальніше – в сюжеті Ірпінь ТБ:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.