Власник інтернет-провайдера “Бест” Зіневич переховується від суду

Власник інтернет провайдера “Бест” переховується від Ірпінського міського суду. Минулого тижня Олексій Зіневич знову не з’явився на засідання, де він є відповідачем у справі про незаконне виділення земельних ділянок у Лісовій Бучі на підставних осіб.

Суддя Ірпінського суду Наталія Карабаза повідомила, що усім учасникам справи були надіслані офіційні листи – виклики до суду. Однак Олексій Зіневич знову їх проігнорував, тому за відсутності відповідача судове засідання перенесено на початок червня цього року.

Як відомо, це вже не вперше засідання переносяться з тієї причини, що Олексій Зіневич не з’являється за викликом. Протягом трьох років він не прийшов на жодне слухання. За оцінкою правознавців це може бути умисна схема ухилення від відповідальності, коли відповідач відмовляється забирати у поштовому відділенні рекомендовані йому листи.

Таким чином справа про незаконно відчужену землю у Лісовій Бучі свідомо затягується. Суддя у свою чергу зауважила, що справа є цивільною, тому суд не має законних важелів для того, щоб примусити відповідача з’явитися у залі засідань.

Як відомо, до Зіневича та Бучанської міської ради позивається заступник прокурора Київської області. Зацікавлена сторона – Кабінет Міністрів України, бо йдеться про присвоєння земель лісового фонду, яким міська вдала розпоряджатися права не має.

Нагадаємо, у 2015 році Бучанська міська влада виділила чотирьом людям з оточення Олексія Зіневича по 10 соток землі на території лісової Бучі, деякі з них навіть не були мешканцями Бучі. Через деякий час всі вони одночасно “подарували” ділянки сестрі Олексія Зіневича Наталії.

Минулого року Зіневич повторив схему виділення землі на підставних осіб. 28 листопада бучанські депутати знову дали дозвіл на розробку проекту землеустрою трьом людям по 10 соток землі у Лісовій Бучі. Особи, на яких виділили ділянки, також з близького оточення Зіневича: бухгалтер компанії “Бест” Наталія Поліщук, партнерка Зіневича по бізнесу – Наталія  Лисаченко та її сестрі Анастасія.

Ці та інші землі, виділені на підставних осіб та родичів Зіневича, наразі знаходяться за незаконно встановленим парканом, який перевищує 4 метри у висоту.

Відповідно до Державної публічної кадастрової карти, за парканом Зіневича загалом знаходиться більше одного гектара землі – 1,225 га. Ділянки були виділені Зіневичу, його родичам та працівникам його компанії. Також за незаконним парканом опинилося 30 соток земель комунальної власності та дорога загального користування, що можна розцінювати як самозахоплення території Лісової Бучі.

Наразі з цього приводу НАБУ проводить перевірку, а прокуратура міста Ірпінь відкрила кримінальне провадження  №42019111200000081 за фактом шахрайства. Слідство наразі розглядає версію про змову групи посадових осіб Бучанської міської ради та скандального власника інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича. На думку депутатів Бучанської міської ради, мер Бучі Анатолій Федорук міг розраховуватися ділянками з власності громади за піар-послуги телеканалу “Погляд”, яким володіє Олексій Зіневич.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.