Віталій Коваленко: обов’язково продовжуватиму традицію народних фестивалів в Ірпені

Фото Олег Гриб

На День міста в Ірпені організували Міжнародний фестиваль “Irpin Folk”, у якому взяли участь більше сотні музикантів, співаків і танцюристів. Окрім українських артистів, на головній сцені виступали також ансамблі з Білорусі та Латвії. Кореспонденти “Правди Ірпеня” розпитали організатора заходу Віталія Коваленка про враження, яке склалося у гостей від міста.

Які Ваші враження від проведеного фестивалю народної творчості?

– Мені дуже сподобалось, дуже гарно, яскраво. Найбільше ж сподобалось те, що кожен колектив показав свій колорит.

Чи отримали той результат, який хотіли?

– В духовному плані так. Як ви знаєте, зазвичай щось планується, але виходить так воно як має бути. Я ж планував, щоб серед учасників була ще і Грузія, але їх не було.

Чи задоволені учасники фестивалю, зокрема, іноземці?

– Всі учасники задоволені і говорять, що так як в Ірпені, їх не приймають ніде. Я й сам був на закордоних фестивалях і можу сказати, що в нас прийом на досить високому рівні.

Яке їх враження від Ірпеня?  

– Місто учасникам дуже сподобалось і вони з задоволенням приїдуть на наступний фестиваль народної творчості.

Ви плануєте продовжувати традицію міжнародних фестивалів народної творчості в Ірпені?

– Обов’язково буду продовжувати. Як і в кожної людини, в мене є плани про які я зараз не можу розповісти. Але як тільки так одразу буде анонс наступного фестивалю.

Як, на Вашу думку, популяризувати національні традиції, цінності, надати їм сучасних ознак?

– Взагалі я консерватор, а не модератор. Я підтримую фольклор в чистому вигляді – такий, який до нас дійшов здавна. Я не переробляю твори. Я люблю справжній фольклор, яким він є.

Як, на Вашу думку, більше містян залучати до культурного життя?

– Якщо брати День міста, то було зроблено кілька локацій, щоб кожен міг обрати те, що йому по душі. Адже ми всі різні і не кожному подобається народна творчість. А щодо залучення, то проводити якнайбільше фестивалів, виставляти це в соцмережі, щоб люди могли подивитись і  на наступний фестиваль уже прийти.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.