Від “прокладки” до кращого комунального підприємства

Історія комунального підприємства “Ірпіньжитлоінвестбуд” – це історія гидкого каченяти, яке стало лебедем. За 9 місяців підприємство стало флагманом серед інший комунальних підприємств. Довгі роки багато ірпінської землі пішло під будівництво саме через цю структуру. Користуючись правом цього КП давати землю в суборенду під будівництво минула влада використовувала його фактично як фірму-прокладку, хоча, за статутом, підприємство має здійснювати проектні роботи, технічний нагляд тощо.

IMG_0012Рік тому в комунальному підприємстві “Ірпіньжитлоінвестбуд” змінили керівника. Завдяки новому директору Ігору Дворнікову КП перетворилося зі збиткової організації на підприємство, яке успішно розвивається, має стабільний прибуток та приносить чималі кошти в бюджет міста.
 
Так, в 2016 році “Ірпіньжитлоінвестбуд”  за 3-квартальний звітній період отримав 3 914 200,00 грн. прибутку, з яких було сплачено 1 077 950 грн. податків в міській бюджет Ірпеня та державний бюджет. Для порівняння, в 2015 році за аналогічний період прибуток підприємства склав 1 320 000,00 грн. (що казати, навіть Новий Рік підприємство зустрічало з  мінус 23 646,00 гривнями на рахунку). Фактично за рік роботи прибуток підприємства збільшився майже в 3 рази.

Крім цього, був збільшений штат працівників технічного нагляду та відкрито архітектурно-проектувальний відділ, що, в свою чергу, сприяло зростанню об’ємів та якості надання послуг з технічного нагляду в будівництві та дозволило підприємству самостійно розробляти проектно-кошторисну документацію. Лише за період з червня 2016 року по грудень 2016 архітекторами “Ірпіньжитлоінвестбуд” було розроблено та передано замовникам понад 25 проектів, в тому числі об’єктів дорожньої інфраструктури, мереж підземних комунікацій, місць громадського відпочинку та об’єктів міської інфраструктури; також  ще 37 проектів знаходяться в розробці.

IMG_9969

Отже, кадрова політика КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” направлена на створення нових робочих місць та залучення не тільки провідних досвідчених фахівців а й молодих спеціалістів (так, у 2016 році на роботу в підприємство було прийнято чотирьох випускників ВНЗ, які закінчили навчання в 2015 – 2016 роках, а деякі ще навчаються на заочному відділенні). Також підприємство активно підтримує професійний розвиток своїх співробітників, в тому числі, направляючи їх на курси підвищення кваліфікації та стимулює запровадження інноваційних ідей та провідних технологій в робочому процеси. На сьогодні штат підприємства складає 22 особи, що на 8 осіб більше ніж у 2015 році. В планах підприємства є створення власного будівельного відділу та запровадження програми практики і стажування для студентів архітектурно-будівельних ВНЗ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.