В Україні почали діяти штрафи за використання символіки Нацполіції

2 травня набрали чинності штрафи за незаконне використання символіки та назви Національної поліції України. Тепер фізичним та юридичним особам не можна використовувати напис “Національна поліція” та похідні від нього або переклад на англійську мову, а також символіку Нацполіції.

Закон, який це регламентує та приписує штрафи за порушення, набрав чинності ще 2 листопада, але без урахування штрафів.

Відповідно до закону ознаки приналежності до поліції – це символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського.

За незаконне використання фізичною особою ознак приналежності до Нацполіції передбачено адмінвідповідальність у розмірі від 17 до 34 тис. грн. Незаконне використання ознак приналежності до Нацполіції органами державної влади, місцевого самоврядування, юридичними особами, ФОП карається штрафом від 34 до 51 тис. грн. За ті самі дії, вчинені повторно протягом року, фізичних осіб покарають штрафом у розмірі від 51 до 68 тис. грн, а ФОП і посадових осіб – від 68 до 85 тис. грн.

Нагадаємо, що з 1 травня почав діяти закон про житлово-комунальні послуги № 2189-VIII, і вже через 20 днів у разі прострочення сплати комунальних платежів нараховуватимуть пеню – не більше 0,01% від суми боргу за кожен день і не більше 100% усього боргу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.