В Приірпінні запроваджують нову систему харчування

З вересня на базі Ірпінської школи №13, що у Гостомелі, запроваджується пілотний проект, спрямований на покращення якості харчування дітей. Наразі у цьому навчальному закладі, як і в інших школах Ірпеня, харчування школярів забезпечує комунальне підприємство. Але з нового навчального року цей процес школа буде організовувати самостійно. Про це повідомив у своєму блозі Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

“Попередній навчальний рік тільки-но закінчився, але ми вже думаємо про наступний. Днями в Ірпінській міській раді ми зібрали директорів усіх шкіл, щоб почути їхні думки з приводу того, як можна покращити якість дитячого харчування у школах”, – зазначає мер.

13423861_10153927586249475_6799746247515879695_n

За словами Карплюка, більшість дітей не у захваті від того, чим їх годують у школах. Все більше батьків, не розраховуючи на шкільну їдальню, дають дітям із собою «сухпайок». Безсумнівно, такі перекуси не є корисними для здоров’я дитини, яка, буває, проводить по 6-8 годин у школі. Негативно це впливає і на стан справ комунального підприємства, що займається організацією харчування у школі: часто його робота збиткова.

“Однією з найбільших проблем у цій сфері є застаріла нормативна база”, – розказує Володимир Андрійович. – Кухарі стикаються з багатьма обмеженнями, адже за нормами СЕС дуже багато продуктів не дозволяється використовувати в дитячому харчуванні”.

Звичайно, треба варіювати вартість обіду, щоб дитина могла вибирати, наприклад, з чотирьох варіантів. Батьки мають знати, що дають кошти саме на гарячий обід, який складається з першого, другого і третього. Та бути впевненими, що дитина ситно поснідає та пообідає, а не перекусить якимись снеками з кіоску. “Ми маємо пропагувати здоровий спосіб життя і здорове харчування з дитинства”, – підкреслює очільник Ірпеня.

У цьому році на загальноосвітню школу №13 в Гостомелі покладена дуже важливу місію. “Саме на її базі почне діяти пілотний проект з реорганізації шкільного харчування. Звичайно, це складно. Але директор Володимир Захлюпаний обіцяє цей процес контролювати особисто, завжди бути в контакті з батьками і дітьми, щоб задовольнити їхні потреби і попит”, – зазначає мер Ірпеня.

Такий проект дасть можливість школі «на власний смак» організувати харчування та самостійно вести бухгалтерію. Але це тягне за собою збільшення штатної чисельності, і тому почати реорганізацію масово ми ще не готові. “Але хочемо подивитися на цю модель в роботі. Якщо вона покаже ефективність – будемо запроваджувати нову систему харчування в інших школах”, – ділиться планами Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.