В ірпінському “Газоні” представили “Золотого мага”

Київський письменник Микола Бакума був одним із учасників Другого  Всеукраїнського книжкового фестивалю “Irpinbookfest-2017”, який відбувся наприкінці вересня – на початку жовтня в Ірпені. А  4 листопада в ірпінському кафе “Газон” організатор фестивалю Дарина Катькало провела  презентацію  видання “Золотий маг”  Миколи Бакуми.

Автор представив першу книгу своєї  серії “Золотий маг” – “Зерно”.  Герой роману  – наш сучасник, 40-річний столичний журналіст Нік. Він спеціалізується на написанні статей  про різні незвичайні явища, які виходять за межі реального. Внаслідок спілкування з карпатською мольфаркоюНік опиняється на іншій планеті в магічному світі, де зазнає багато пригод. Микола Бакума називає жанр, в якому він пише, повільним українським  фентезі. Критики  дорікнули, що дія роману розгортається надто повільно. Але книга вже знайшла багато вдячних читачів. Микола Бакума обіцяє, що наступні книги серії, а також електронна версія “Зерна”  будуть динамічнішими. Письменник адресує «Золотого мага» читачам віком від 14 до 40 років. Однак книгу залюбки читають також 10-12- і 60-70-річні. Якось одна мама з донькою купила “Зерно”, а потім попрохала в письменника адресу карпатської мольфарки, про  яку він пише в романі. Хтось із родичів читачки захворів, і вона сподівалася, що мольфарка з книги йому допоможе. Миколі Олександровичу довелося розчарувати жінку: ця мольфарка існує лише в книзі.

На презентації читачі придбали книги Миколи Бакума, які він привіз. Письменника вже запросили на зустріч із юними читачами в одну із ірпінських шкіл. Микола Олександрович приємно вражений цікавістю ірпінців до сучасної української літератури.

 Анатолій Зборовський,

директор ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.