В Ірпінській міській раді з’явився енергоменеджер

Питання енергозбереження в Ірпені набуло особливої актуальності, адже з початку року рахунки за комунальні послуги закладів освіти й медицини оплачує місто. Саме тому в Ірпінській міськраді з’явилась посада енергоменеджера. Посів її Роман Киричок.

“Проблема енергозбереження завжди існувала, але на неї ніхто не звертав увагу, тому що був необмежений ресурс. А зараз прогрес пішов вперед і суспільство стало перед проблемою, що потрібно економити” , – розповів Киричок.

З метою енергозбереження в місті замінено більшість вікон у дитсадках і школах, утеплено будівлю дитячої міської лікарні. Нова дитяча поліклініка та дитсадок “Бджілка” будувались уже із застосуванням сучасних енергоефективних технологій. 

На вулицях міста почали замінювати ртутні лампи на енергозберігаючі LED-ліхтарі. Особливу увагу зараз приділятимуть котельням. Їх у регіоні – 42.

JkBXCLJcBaI

Поки що встановлюють частотні перетворювачі, синхронізуватимуть двигуни. Це надасть змогу економити до 60 % енергії. Крім того, планують встановити котли на різних видах палива. Що стосується найближчих проектів – це буде реконструкція школи №1 та дитсадка “Радість”. 

У планах відділу – створення електронної бази. За її допомогою можна буде переглядати поточні показники лічильників комунальних закладів.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.