В Ірпені з’явиться нова об’їзна дорога

Уже до кінця цього року в Ірпені може з’явитися нова об’їзна дорога. Вона має з’єднати нову трасу Київ-Ірпінь та вулицю Підгірну. Проектно-кошторисну документацію цього об’єкту на суму 60 млн.грн було затверджено сьогодні виконавчим комітетом Ірпінської міської ради.
 
“Ми бачимо, наскільки сьогодні завантажені вулиці Університетська і Соборна. Це шосе має значно полегшити рух у місті. Багато автомобілів, а головне – вантажівки, що рухаються у сторону Бучі та Варшавської траси, недоїжджаючи до кільця у районі Водоканалу, будуть повертати направо і виїжджатимуть на Підгірну”, – прокоментував “Правді Ірпеня” начальник КП ” Ірпіньжитлоінвестбуд” Ігор Дворніков.
 
За словами Дворнікова, цей об’єкт є дуже складний, адже земля в районі будівництва дороги потребує виторфовки і створення насипу. Крім того, там буде обладнано ливневу каналізацію, а також тротуари і велодоріжка. Загальна протяжність цієї об’їзної близько 5 км.
 
“Кошти на будівництво цього шосе ми не плануємо брати із міського бюджету. Саме зараз формуються усі обласні та державні програми і ми будемо подавати цей проект, шукаючи зовнішнє фінансування. Плануємо залучити й інвестиційний відділ для пошуку грантових програм”, – наголосив Дворніков.
 
Залучати кошти від пайової участі забудовників до цього проекту теж не планують. “Це надто великий і серйозний об’єкт”, – зазначив начальник КП “Ірпіньжитлоінвестбуд”.
 
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.