В Ірпені за круглим столом обговорили безпеку у місті

В Ірпені пройшов круглий стіл щодо вирішення питань підвищення рівня безпеки та правопорядку  у місті. В обговоренні взяли участь представники міської влади, члени Громадської ради, місцеві активісти, підприємці, представники громадських організацій та поліції.

15609017_10211113229537436_1591646880_o

“Ми бачимо, що в Ірпені криміногенна ситуація складна, як і по всій Україні. Через зниження рівня життя населення злочинність зростає. А місцеві правоохоронні органи після скорочення штату у наслідок реформування очевидно не можуть справитися з усіма злочинами, тим паче попередити і запобігти їм. Зараз ми розробляємо Програму “Безпечне місто Ірпінь” на 2017-2020 роки, де хочемо врахувати усі побажання і зауваження громадськості щодо підвищення рівня безпеки і охорони правопорядку у місті”, – зазначив перший заступник міського голови Дмитро Христюк.

Під час обговорення було підкреслено необхідність та доцільність створення такого правоохоронного органу як муніципальна поліція. Але оскільки держава ще не затвердила законодавчу базу для створення і функціонування цього формування на місцях, то розглянули інші варіанти, виходячи із наявних повноважень та ресурсів.

“Найкращим і найдоцільнішим виходом із ситуації є переведення нашої Муніципальної варти у форму комунального підприємства із залученням у подальшому його працівників до громадського формування з охорони правопорядку “Ірпінська муніципальна варта”. Таким чином, інспектори отримають більше можливостей і повноважень у своїй роботі. Вони зможуть отримати ліцензію на охоронні послуги і надавати їх за ринковими цінами, таким чином утримуючи себе. Крім того ми зможемо офіційно співпрацювати з поліцією, здійснювати спільні патрулі”, – прокоментував голова Громадської ради при виконавчому комітеті ІМР Микола Ковальчук.

Також було зазначено, що КП “Муніципальна варта” зможе виконувати охоронні послуги усіх комунальних об’єктів, що обладнані тривожними кнопками, а також і приватних закладів. Таким чином гроші за такі послуги будуть залишатися у місті, а не сплачуватися фірмам, що зареєстровані не в Ірпені.

Комплексна програма “Безпечне місто Ірпінь” на 2017-2020 роки буде подана на розгляд депутатського корпусу Ірпінської міської ради на сесійне засідання 22 грудня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.