В Ірпені відзначили День Соборності України

22 січня в Ірпені відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України. Цього року ірпінчани зібрались біля пам’ятника Т.Шевченку. Про це повідомили на сайті Ірпінської міської ради.

При урочистостях  були присутні: в.о. міського голови – секретар Ірпінської міської ради Андрій Літвинов, перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин,  керуючий справами виконавчого комітету Дмитро Негреша, депутати Ірпінської міської ради, працівники виконавчого комітету, установ та організацій міста, представники громадського об’єднання «Асоціація жінок України «ДІЯ» Приірпіння», школярі, громадськість міста.

В.о. міського голови і секретар Ірпінської міської ради Андрій Літвинов привітав громаду зі 101 річницею проголошення Соборності України та побажав усім любити Україну, місто, працювати задля блага його мешканців.

«Дорогі ірпінчани! Вітаю вас з Днем Соборності та Свободи України, бажаю миру, щастя, нових досягнень на благо рідної Київщини та України!», – написав на своїй сторінці перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Фото Олег Гриб

Вихованці музичної школи та ірпінські школярі читали вірші, співали пісні про Україну. Згодом, всі бажаючі здійснили покладання квітів до пам’ятника для вшановання пам’яті усіх борців за незалежність та єдність України.

Також, хвилиною мовчання присутні вшанували героїв, які загинули за соборність та незалежність України.

Нагадаємо, офіційним святом День Соборності став після указу президента Леоніда Кучми від 21 січня 1999 року. У грудні 2011 року тодішній президент Віктор Янукович скасував День Свободи 22 листопада і День Соборності 22 січня та заснував День соборності і свободи 22 січня. Через три роки в листопаді 2014 року чинний глава держави Петро Порошенко заснував День гідності і свободи 21 листопада, повернувши 22 січня святкування Дня Соборності.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.