В Ірпені відзначили Міжнародний день танго

10 грудня в Ірпінській дитячій школі мистецтв відбувся концерт до Міжнародного дня танго.

Учнями та працівниками школи мистецтв було вшановано виконанням творів видатні постаті музикантів 30-х років. Одним з таких музикантів є Богдан Веселовський, було виконано пісні – “Чи справді?”, “Чудовий сон”, “Ти моя найкраща пісня”, “Серце”. Також вшановано Романа Савицького та його пісні – “Червоні маки”, “Квітка з полонини”, “Гуцулка Ксенія”.

Поява свята пов’язана з днем народження “короля танго” Карлоса Гарделя – відомого аргентинського співака й актора. Він з’явився на світ саме цього дня в 1887 році. У центрі цього танцю – чоловік і жінка. Їхні взаємини, пристрасті, конфлікти, примирення, ревнощі, ненависть – всі почуття, які наповнюють людське життя. У цьому танці не прийнято розмовляти, усміхатися. Запрошення, висловлене вголос, може розцінюватися як образа. Припустимо лише погляд і легкий рух губ.

Існує кілька версій походження танго. Найпоширеніша з них, що спочатку танець з’явився в портових передмістях Буенос-Айреса, де на стику ХІХ і ХХ століть зустрілися і сплелися в одне ціле культурні традиції багатьох країн світу – ритми кубинської хабанери, африканської кандомбе, аргентинської мілонги, іспанського фламенко і деяких інших європейських танців іноземних матросів. І хоча в Аргентині це був танець бідних кварталів, танець іммігрантів, незабаром ліричне і пристрасне танго залунало по всій країні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.