В Ірпені відкрили відбудований відділ поліції (відео)

У цьому підвальному приміщенні Ірпінського відділку поліції, де розміщений тир правоохоронців, у березні 22-го від російських обстрілів ховалися десятки людей. Під час бойових дій на Київщині поліцейський відділок став прихистком для містян, а його працівники — рятувальниками.

Антон Грицюк, капітан поліції, начальник сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №2 Бучанського районного управління:

«Тут, що по ліву сторону, що по праву сторону, от від початку до самого кінця все було в матрасах, все було в теплих речах, в подушках і тут всі відпочивали. І діти, і дорослі, і тварини домашні, і собаки, і коти, ну тут всі були. Коли чули вибухи поряд, то плакали, але всі трималися, слава Богу».

Ворог швидко визначив місце знаходження поліцейського відділу і почав прицільно обстрілювати його. Після масованих атак в будівлі повилітали всі вікна, були зруйновані деякі стіни та понівечений дах.

Андрій Нєбитов, начальник поліції Київщини:

«23 березня ми повернулися сюди, намагалися її використовувати, але можливості не було. Ірпінський відділ поліції — це перше, за що ми взялися. Місто-герой, яке фактично зупинило ворога до столиці, повинно мати свій найсучасніший відділ поліції, і не тільки поліції, ще раз кажу, найкращі будівлі і лікарні, і дитячі садки, і школи. Тому зараз ви бачите сучасну будівлю, яка вже відсьогодні функціонує в Ірпені».

Тепер ірпінські правоохоронці повертаються на свої оновленні робочі місця. Тут облаштовані зручні кабінети, простори для спілкування з громадянами та багато чого іншого.

Іван Вигівський, тимчасовий виконувач обов’язків голови Національної поліції України:

«Цей відбудований та відновлений підрозділ поліції перший в Україні, який був зруйнований під час повномасштабного вторгненні і відновлений саме в цей час. Це надійна опора і показник того, що громада відновлюється і ми маємо жити далі, не дивлячись на те, що триває війна».

Під час урочистого відкриття нового відділку тимчасовий виконувач обов’язків голови Національної поліції України Іван Вигівський нагородив ірпінських правоохоронців різними відзнаками.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих під час оборони міста. Орденом «За мужність Ⅲ ступеня» посмертно був нагороджений капітан поліції Сергій Близнюк, який загинув під час евакуації мирних мешканців Ірпеня. Нагороду отримала його дружина. На честь Сергія Близнюка поруч із відділком відкрили невеликий сквер.

Олександра Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Хочу подякувати. Подякувати поліцейським, які допомагали робити евакуацію. На жаль, наше місто дуже пошкоджено, і якщо би ми не зробили ту евакуацію, не евакуювали 9%  всіх мешканців, було би десятки тисяч загинувших. За це дуже дякую. Дякую, Андрію Анатолійовичу, за ту підтримку під час бойових дій, яку Ви надавали. Приїжджали, допомагали всім, чим треба. І це була дійсно потужна підтримка».

Від імені Ірпінської громади міський голова Олександр Маркушин подарував правоохоронцям дві нові патрульні машини і побажав гарної служби.

Олександра Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Поліцейським бажаю гарної служби, і щоб із завдань ви завжди приходили додому живими, здоровими і неушкодженими. Слава Україні! Героям слава!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.