В Ірпені відкрили станцію знезалізнення та водопідготовки

В Ірпені відкрили першу станцію знезалізнення та водопідготовки. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк. 

“Сьогодні в Ірпені відбулася дуже важлива подія – відкрилася перша станція знезалізнення та водопідготовки. Вона дозволить покращити якість питної води для 30% населення, яке мешкає у мікрорайоні СМУ. Потужність станції – 3,5 тисячі кубометрів води на добу”, – повідомив Карплюк.

Разом зі станцією водоочищення відкрито лабораторію, де водоканал робитиме дослідження питної води. Замовити аналіз також зможе кожен, хто захоче перевірити якість своєї води. І така послуга в місті теж запроваджується вперше.

За словами Карплюка, будівництво станції відбулося за рахунок міського бюджету. На неї витрачено майже 9 млн грн.

“І на цьому місто не зупиниться. Наступного року на вул. Чехова буде відкрито ще одну станцію зі значно більшою потужністю – 15 тис. кубометрів води на добу. Вона дозволить покращити якість води по всьому Ірпеню. І це завдання для управлінської команди нині в пріоритеті. Бо немає нічого важливішого за здоров’я людей. Тож я вітаю Ірпінь з приємною подією. Хай новий об’єкт служить на користь нашій громаді”, – зазначив Володимир Карплюк.

Читайте також: Топ-7 служб доставки питної води в Ірпені

Bookmark the permalink.

Comments are closed.