В Ірпені відкрили центр еталонної правової інформації Білорусі

На базі Ірпінської спеціалізованої ЗОШ №12 з вивчення іноземних мов відкрився центр еталонної правової інформації Республіки Білорусь. Про це повідомила в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй. 

Центр є точкою доступу до інформації, яка поширюється Національним центром правової інформації Республіки Білорусь у складі інформаційно-пошукової системи “ЕТАЛОН-ОNLINE”. Інтернет-ресурс знайомить із законодавством Білорусі і практикою його застосування. Це може бути корисним не тільки для юристів, представників бізнес-спільноти, білоруської діаспори, яка проживає в нашому місті, а й для вчителів, батьків і навіть дітей. 

За словами Попсуй, вчителі можуть познайомитися з документами, що регулюють сферу освіти в Білорусі, зокрема з методичними рекомендаціями, інформаційними листами міністерства освіти тощо. А ірпінські учні зможуть тепер у доступній цікавій формі отримувати правові знання на дитячому правовому сайті.

Центр еталонної правової інформації в Ірпені – перший такий центр в Україні і вже 25-й за межами Республіки Білорусь. Вони діють у 15 різних країнах світу, зокрема у Франції, Польщі, Молдові, Сербії та інших країнах. 

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.