Ірпінь на початку ХХІ століття

22 серпня в приміщенні Державного архіву Київської області  до Дня Незалежності України та з нагоди 85-річчя  утворення Київської області, яке відзначається цього року, відкрилася документальна виставка “Київщина  на початку ХХІ століття: сучасна історія в документах районів та міст області”.

На виставці представлено документи, що зберігаються в архівних відділах райдержадміністрацій та міських рад. Для експонування було надано 400 документів. Організатори виставки відібрали з них близько 200 документів. Експозиція відображає економічний, соціальний і культурний розвиток області в ХХІ столітті. Презентовано символіку міст і районів.

Значну частину виставки займають архівні документи з Ірпеня. Вони відтворюють портрет сучасного Ірпеня. Разючі зміни відбулися протягом останніх кількох років. Сертифікат Національного реєстру рекордів України за 15 жовтня 2016 року свідчить, що в Ірпені найбільша кількість парків і скверів, збудованих і реконструйованих за два роки. Зростає авторитет Ірпеня у міжнародних взаєминах. Алея Героїв АТО увічнює пам’ять земляків, які загинули за волю Батьківщини. Ветерани АТО отримують ордери на квартири та земельні ділянки. Відкрито дитячий будинок сімейного типу. Серед документів про видатних особистостей Київщини рішення сесії Ірпінської міськради за 9 лютого 2007 року про увічнення пам’яті майстра Кобзарського цеху Миколи Будника. Документи про наш край надала начальник архівного відділу Ірпінського міськвиконкому Людмила Зброжек. Фото Людмила Вікторівна взяла із “Правди Ірпеня”.

Працівники обласного архіву здійснюють екскурсійне обслуговування  відвідувачів виставки “Київщина на початку ХХІ століття: сучасна історія в документах районів та міст області”.

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.