В Ірпені відбулися змагання фрі-файтерів

Сьогодні на стадіоні Фіскального університету відбувся фінал Всеукраїнського турніру з фрі-файту “Захисник Вітчизни”, організатором якого є Всеукраїнська федерація фрі-файту. Захід присвячений борцям за незалежність України, які загинули в зоні АТО.

L2brPn8egPc

Турнір відвідали перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович, представник Міністерства оборони України Руслан Воль, позаштатний радник Президента України Сергій Квіт, проректор Університету ДФС України Олег Шевчук та інші почесні гості.

“Найкращим в честь захисників стане гартування руху молоді. Потрібно спочатку бути патріотом, а тоді – чемпіоном. Те, що в серці, нехай проявляється ззовні”, – зазначає Величкович.

Олег Шевчук також відмітив, що студенти Фіскального університету були одними з перших добровольців на Майдані, а потім – на війні. “На жаль, не всі звідти повернулись. Двоє наших студентів стали Героями України – Цимбал Сергій та Максимов Дмитро, які є сьогодні взірцем для студентів Університету. Саме тому ми робимо все для того, аби наші захисники були духовно та фізично сильними”, – акцентує проректор.

Змагання проводились у декількох вікових категоріях: 13-15 р., 16-18 р., 18-20 р., 21-23 р. Всього відбулося 11 поєдинків, за результатами яких визначали 1 та 2 місце. Чи не кожен поєдинок був напруженим, адже кожен з бійців не поступався силою один одному. Жоден з учасників змагань не залишився розчарованим, оскільки кожен удар, кожен блок, кожен бій був присвячений оборонцям України.

_jO8h2zWzmo

Довідка.

Фрі-файт — змішане бойове мистецтво, варіант змішаних контактних єдиноборств. Цей вид спорту поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку. За рахунок широкого діапазону дозволених технічних прийомів, фрі-файт дає можливість розвивати високу динаміку поєдинків. Часом зародження фрі-файту прийнято вважати 1995 рік, коли було закладено основу Школи “Пересвіт” (смт. Коцюбинське).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.