В Ірпені відбулася сесія Громадської освітньої ради

Освітній простір – це середовище, де дорослі та діти можуть реалізувати свої творчі здібності, здобувати нові знання та різноманітні навички, отримувати задоволення та радість від спільної творчості. Для того аби створити такий простір, в Ірпені створили робочу групу Громадської освітньої ради й провели стратегічну сесію, на якій визначилися з метою, принципами та завданнями освітнього процесу Ірпеня. На сесії було поставлено наступні цілі:

  • експериментально перевірити організаційно-педагогічні засади й організаційно-методичне забезпечення оцінювання професійної компетентності педагогів загальноосвітнього навчального закладу;
  • упровадити обґрунтовані та експериментально перевірені організаційно-педагогічні засади та організаційно-методичне забезпечення оцінювання професійної компетентності педагогів загальноосвітнього навчального закладу в педагогічну практику;
  • розробити організаційно-методичне забезпечення (методика оцінювання, положення про оцінювання професійної компетентності та сертифікацію педагогів, інструктивно-методичні матеріали тощо) оцінювання професійної компетентності педагогів загальноосвітнього навчального закладу.

Також було започатковано перші проекти з формування “Освітнього простору Ірпеня”. Це насамперед проект “Шкільна газета”,  котрий покликаний об’єднати творчу учнівствой молодь, абидопомогтиїмрозвиватисвоїздібності, необхідні для професійногостановлення, а такожпознайомитиюнихучасниківпроекту з основами сучасноїжурналістики.

Проект “Ірпіньтуристичний» спрямований на те, щоб організувати простір, де могли б відбуватися зустрічі з видатними людьми, котрі мотивуватимуть юні таланти працювати над собою.

“П’ять кроків учителя до “Нової української школи” – майстер-клас для вчителів із оволодіння новими ролями – коуча, тьютора, фасилітатора, модератора, котрі  допоможуть зробити навчання учнів цікавим й успішним. Розробляються й іншіпроекти, середяких – “Методика сертифікаціївчителів”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.