В Ірпені відбулася друга стратегічна сесія з відновлення громади (відео)

В Ірпені продовжують працювати над стратегією розвитку деокупованого міста. Щоб обговорити бачення майбутнього громади Ірпінська міськрада спільно з Irpin Reconstruction Summit організували вже другу стратегічну сесію. Учасникам зустрічі була запропонована візія розвитку Ірпеня від всесвітньовідомої американської архітектурної компанії Gensler.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, голова робочої групи Irpin Reconstruction Summit:

«Вони бачать Ірпінь – це місто із зеленим серцем, комфортне для проживання. Так, щоб людина, вийшовши з будинку, могла протягом 15 хвилин  добратися до будь-якого необхідного для життя інфраструктурного обєкту. Gensler дуже хоче мати зворотню точку зору від містян. І спеціалісти  Gensler чекають цих напрацювань для того, щоб їх проаналізувати».

Свої ідеї розвитку громади презентували на сесії представники комітетів, створених на першій установчій сесії Irpin Reconstruction Summit

Олена Ямпольська, проєктна менеджерка Irpin Reconstruction Summit:

«У нас сформовано вісім комітетів, але деякі комітети мають підкомітети. Тобто різні напрямки. У нас сформовано одинадцять підкомітетів. Презентовано близько 500 ідей, які систематизовані по напрямках, по підкомітетах».

Володимир Шаповал, голова економічного комітету:

«Напрацювали близько ста пропозицій. Але ці пропозицїї дуже перетинаються з пропозиціями інших комітетів. Тому ми вирішили піти таким шляхом: співставити пропозиції інших комітетів, пропозиції міської ради і, якщо усі розуміють одне й те саме, то, мабуть, це гарна ідея».

Зоряна Тихончук, голова комітету архітектури й урбаністики:

«Головна ідея- це визначити стратегічні точки росту в галузях, які можуть стати більш вагомим чинником для економічного розвитку».

Оксана Нечитайло, голова комітету з гендерних рішень та інклюзії:

«Ми розробили загалом близько 40 пропозицій. Однак, збираємо й інші. Ми закликаємо мешканців, які не байдужі, у яких є ідеї, які цікавляться рішеннями, що забезпечать інклюзивність нашого міста та гендерну орієнтованість долучатися до нашої роботи та пропонувати свої рішення».

Організатори сесії планують провести ще як мінімум вісім-дев’ять таких зустрічей. І в результаті отримати остаточну версію майстер-плану, погоджену між усіма комітетами.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми обов’язково опублікуємо все на сайті міської ради для того, щоб усі побачили як працюють комітети, що вони пропонують. І всі ідеї та пропозиції, які можна адаптувати до нашого міста, і вони будуть реальні, а не віртуальні, звичайно будемо їх приймати й адаптувати».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.