В Ірпені відбудеться презентація соціологічного дослідження

В Ірпінській міській раді 24 квітня о 14:00 пройде презентація соціологічного дослідження щодо оцінки можливості інтеграції вразливих груп населення задля створення безпечного середовища у місті Ірпінь. Про це повідомляється на офіційному сайті Ірпінської міської ради.

 Організатори заходу виступають Ірпінська агенція розвитку і ГО «Експертний центр з прав людини».

Головна мета дослідження полягає в оцінці можливості інтеграції̈ різних соціальних груп населення в життя громади задля створення безпечного середовища.

В Україні є багато соціальних груп, які внаслідок свого вразливого становища сприймаються громадою як реальна чи потенційна загроза своїй безпеці. Рівень напруженості, ворожнечі      й почуття небезпеки в громаді та суспільстві загалом посилюється так як  ці групи є ізольованими. Експертним центром з прав людини було проведено дослідження у декількох громадах, зокрема у місті Ірпінь.

Учасниками заходу виступлять представники громадськості, Ірпінська міська рада, поліція, управління охорони здоров’я, ОСББ, ЗМІ, інші організації/установи дотичні до питань безпеки.

Шляхом анкетного опитування  вивчено думку 1200 жителів м. Ірпінь, а також проведено 5 інтерв’ю з керівництвом міста та 6 фокус – груп з професійними групами.

 За результатами проведеного дослідження було визначено:

По-перше, соціальні групи, які, на думку громади, вважаються такими, що несуть загрозу/ризики безпеці. По-друге, загрози/ризики, що несуть представники певних соціальних груп, на думку громади. По-третє, загрози/ризики, яких зазнають окремі соціальні групи з боку громади. По-четверте, рівень соціальної дистанції між представниками окремих соціальних груп. По-пяте, варіанти усунення загроз/ризиків безпеки, з урахуванням можливості залучення окремих соціальних груп, що своєю чергою сприятиме покращенню рівня безпеки на її території.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.