В Ірпені українські та литовські експерти обговорили методи професійної орієнтації молоді

В Ірпінському центрі зайнятості відбулась зустріч українських та литовських експертів щодо сучасних методів професійної орієнтації молоді. Про це повідомляється на офіційній сторінці у Facebook Ірпінського центру зайнятості.

Керівник Ірпінського МЦЗ Петро Левчук виступив одним із спікерів круглого столу в рамках програми “Литва і Україна практичний досвід і можливості в сфері професійного навчання і планування кар’єри для молоді”.

Мета: порівняння українського і литовського досвіду, аби напрацювати шляхи співпраці і вже цього року почати роботу над спільними проектами в сфері кар’єрного виховання молоді.

Литовська сторона поділилася своїм досвідом загальнонаціонального проекту щодо зміни парадигми професійної орієнтації молоді, який реалізовувався за підтримки Міністерства освіти Литви. В рамках проекту була створена модель кар’єрного виховання фахівців, в її основу ліг кращий досвід Австрії, Австралії, Фінляндії і Нової Зеландії. Навчальні заклади при цьому мали можливість самі вибрати форми кар’єрного виховання. Також Литовська сторона поділилася досвідом інших ініціатив, спрямованих на допомогу учням у виборі майбутньої професії – наприклад, ігрова комп’ютерна програма.

“Українська сторона в свою чергу розповіла про виклики, з якими стикаються майбутні фахівці в Україні. Основний з них – застарілий підхід навчальних закладів у підготовці молоді до вибору їх професійного шляху, що і призводить в майбутньому до дисбалансу між попитом і пропозицією на ринку праці”, – зазначив Петро Левчук.

Ідеї, озвучені під час круглого столу, будуть враховані при розробці та впровадженні спільних українсько-литовських проектів.

На зустрічі також були присутні представники Міністерства закордонних справ Литви та Міністерства освіти України. Організаторами круглого столу виступили литовські та українські неурядові організації, а саме: “Jostra” (Литва), “Новий Донбас” (Україна), “Громадський рух переселенців Донбасу” (Україна).

В рамках проекту спільна делегація українських і литовських фахівців відвідала навчальний заклад в Ірпені – ЗОШ I-III ступеней №12 (Школа Лінгвістики та Духовності), де провела презентацію проекту і тестування школярів.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.