В Ірпені символічною скульптурою вшанують роботу енергетиків

21 квітня у парку «Центральний» в Ірпені презентують скульптуру «Світло перемагає темряву». Пам’ятку встановить компанія ДТЕК «Київські регіональні електромережі» до річниці відновлення енергоінфраструктури Київщини після деокупації.

«Скульптуру встановлено в м. Ірпінь не випадково. Адже воно є символічним в боротьбі Київщини за свободу та світло. Тут було зруйновано близько 70% електромереж. Але завдяки енергетикам ДТЕК світло з’явилося у кожній домівці всього за 45 днів після звільнення від ворога», — зазначають у ДТЕК.

Відкриття скульптури заплановано на 19:00. Її автором є український митець Лесь Панчишин. Його твори виставляються по всьому світу. З початку повномасштабної війни він продає свої картини та передає зібрані кошти на ЗСУ.

«Виготовити та встановити скульптуру допоміг мешканець Ірпеня – скульптор Богдан Слинько. Він був в епіцентрі подій під час окупації Київщини. Відчув на собі всі жахіття тих подій. І разом з усіма мешканцями рідного міста був вдячний енергетикам за світло, з яким повернулося і життя», — додають у ДТЕК.

Також окрім відкриття скульптури, під час заходу покажуть документальний фільм про відновлення Київщини та розкажуть більше про героїчну роботу енергетиків під час відновлення деокупованого регіону.

Нагадаємо, 31 березня у парку «Центральний» в Ірпені відкрили меморіальну стелу на честь актора та волонтера Павла Лі, який у березні минулого року загинув від російської кулі, прямуючи на поміч мирним мешканцям Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.