В Ірпені стартує новий проєкт Міжнародної організації з міграції (відео) — ITV

У дворі Ірпінського академічного ліцею «Мрія» висадили корейський ялівець. Як символ співпраці Кореї та міста-героя Ірпеня. За фінансування Уряду Республіки Корея, в Ірпені стартує проєкт соціального згуртування постраждалих від війни громад. Він впроваджується Міжнародною організацією з міграції – МОМ.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Міжнародна організація з міграції, вона в принципі нам допомагає уже по багатьох об’єктах і в плані відновлення, і в плані психологічної допомоги. І зараз ще один проєкт. Це означає що Ірпінь їм цікавий».

Маріана Кіпа, очільниця програми соціального згуртування постраждалих громад МОМ:

«Основною метою, ключовою метою цього проєкту є саме зміцнення стосунків, зміцнення соціальної матерії між різними верствами населення як приїжджими, як ВПО, так і місцевими».

Кім Чун-Янг, заступник посла Республіки Корея в Україні:

«Проєкт згуртованості створено для тих громад, які сильно постраждали від російської агресії. Уряд Кореї радий долучитися та фінансово підтримати проєкт. Він дасть змогу адаптуватися, згуртуватися всім у цьому місті, яке попри руйнування радо приймає нових мешканців».

У рамках проєкту внутрішньо-переміщені особи і місцеві мешканці будуть об’єднані у команди, які долучатимуться до відновлення міста. Цей напрямок координуватиме радниця Ірпінського міського голови Оксана Нечитайло.

Оксана Нечитайло, радниця Ірпінського міського голови:

«Саме у рамках цього проєкту в нашій Ірпінській громаді буде залучене Корейське Посольство в Україні, яке фінансуватиме і навчання цих команд і самі косметичні, будівельні роботи які тут будуть здійснюватися».

Проєкт соціального згуртування постраждалих від війни громад розрахований на рік.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.