В Ірпені сотні ділянок Коцюбинського лісу повертають у держвласність

Прокуратура Ірпеня спільно з Ірпінською міською радою будуть слідкувати за поверненням у державну власність сотень незаконно виділених ділянок в Біличанському лісі поблизу Коцюбинського.  Про це повідомили на спільній нараді за участю мера міста Ірпеня Володимира Карплюка і начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Ільяса Рамазанова.

“Моя позиція як міського голови безапеляційна. Біличанський ліс повинен мати статус національного парку і слугувати громаді”, – заявив Володимир Карплюк.

Як відомо, раніше суд за результатами активної правової та організаційної роботи прокуратури та Ірпінської ради постановив скасувати рішення Коцюбинської селищної ради за 2008 рік, якими приватним особам було виділено сотні ділянок на території лісу. Це загалом 72 гектари.

За словами секретаря ради ІМР Юрія Денисенка, тепер ІМР зможе здійснювати контроль над поверненням ділянок у державну власність, бо реєстраційна служба нарешті тут – на місцях.

Нагадаємо, що в Коцюбинському виникла складна ситуація через лобіювання київськими забудовниками і селищним головою приєднання Коцюбинського до Києва.

Більше дивіться в сюжеті Ірпінь-ТБ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.