В Ірпені пропонують визнати котів частиною екосистеми міста

В Ірпені пропонують визнати котів частиною екосистеми міста, а також заборонити вилов безпритульних котів на території міста Ірпінь. Відповідне звернення було нещодавно зареєстроване на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. 

“Місто на 100% є екосистемою. Всі частини системи взаємопов’язані та впливають одна на одну. Всі живі організми, не тільки люди, перебувають у зв’язку. Слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, на горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, адже вони виконують вкрай важливу функцію природньої дератизації – знищення гризунів, що є розносниками багатьох інфекцій. Водночас, необхідно приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної стерилізації, вакцинації, реєстрації”, – йдеться в петиції.

Саме тому автор петиції пропонує визнати котів частиною екосистеми міста Ірпінь, а також заборонити вилов безпритульних котів на території міста Ірпінь за винятком: 
– необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування їх до нових власників із залученням представників громадських зоозахисних організацій; 
– обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування захворювань, яке призначає ветеринарний лікар відповідно до довідки встановленої форми. 

До кінця голосування залишилось: 

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.