В Ірпені пропонують покращити догляд за дітьми-відмовниками

В Іпені розробили проект “Наші діти”, який буде надавати допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться у медичних закладах. Таке завернення нещодавно було зареєстроване на офіційному сайті Єдиної системи місцевих петицій. 

“Тривожне слово “відмовники” ми з вами чули не раз. Це немовлята, яких з різних причин батьки не хочуть виховувати та залишають у пологових будинках. Звідти вони потрапляють до дитячих лікарень. У тих же відділеннях перебувають діти, котрих вилучили представники органів опіки з неблагополучних сімей. Поки оформляються документи, може пройти чимало часу. В бюджеті держави не передбачено витрат на “відмовників”, а ті кошті, які виділяються лікарні з міського бюджету, не покриває навіть п’ятої частини потреб дітей”, – йдеться у петиції.

 Як відомо, Спеціального персоналу для догляду за “відмовниками” не виділяється, а у медсестер і санітарок просто не вистачає часу на те, щоб бути поруч. Робочий графік з десятками, а то й сотнями медичних маніпуляцій в день не передбачає годин на заколисування на руках сиріт і відмовників, які стали не потрібні власним батькам. Відповідно, все суворо по графіку, а не за потребою: годування, гігієна, тактильні дотики. Це роблять санітари у додаткове навантаження до своїх штатних обов’язків, і кількість уваги до такої дитини залежить лише від міри людяності персоналу лікарні. 

Саме тому ініціатори петиції розробили проект “Наші діти”, який буде надавати допомогу дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться у медичних закладах шляхом надання професійного догляду за дітьми, організацію дозвілля та розвиваючих заходів відповідно до віку дитини.

Програма проекту спрямована на організацію роботи нянь, які будуть супроводжувати дитину на всьому етапі його знаходження в лікарні. Вони забезпечать не тільки повноцінний фізичний догляд, а й задовільнять емоційні потреби дитини (ігри, прогулянки, читання книг) які безсумнівно важливі для нормального формування особистості. 

До кінця голосування залишилось 83 дні. Нагадаємо, що для того, щоб петиція була розглянута на сесії Ірпінської міської ради, потрібно 300 голосів. 

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.