В Ірпені пропонують встановити пам’ятний кам’яний знак на честь Володимира Сидорука

В Ірпені пропонують встановити пам’ятний кам’яний знак на часть нашого знаменитого земляка-художника В.Ф.Сидорука. Про це розповів директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолій Зборовський.

“Сквер імені заслуженого художника України Володимира Сидорука розташований в Ірпені на вулиці Грибоєдова. Начальник відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Є.П. Антонюк вважає за доцільне влаштувати тут постійну виставку-продаж картин. Як у Києві на Андріївському узвозі. Ректор Вільної академії красних мистецтв у Городищі на Черкащині, художник Олекса Близнюк пропонує встановити в сквері памятний камяний знак на честь Володимира Сидорука”, – зазначив Анатолій Зборовський.

Олекса Олексович пообіцяв, що міський голова Городища Володимир Петрович Мірошник надає для цього камінь безплатно.

“Ми з архітектором Валерієм Гуменюком відвідали Олексу Близнюка. В.Гуменюк подарував Близнюку з нагоди дня народження каталог четвертого міжнародного пленеру “Намальований Ірпінь” і маленькі копії прапора Ірпеня (робота В.Є. Гуменюка). Ми оглянули кар’єр. Він затоплений і залишений. Але навколо лежить багато каменів. Можна підібрати підходящий. У мистецькому колі було обговорено питання встановлення пам’ятного знаку в сквері Сидорука. Звичайно, треба підрахувати витрати на перевезення. Можливо, дешевше замовити камінь у Коцюбинському. Але пам’ятний знак необхідно встановити. Адже багато ірпінців навіть не здогадуються, що сквер названо ім’ям нашого знаменитого земляка-художника В.Ф.Сидорука”, – додав Зборовський.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.