В Ірпені продовжили посилений карантин, – документ

182923_karantin_dialog.ua

В Ірпені на Київщині на тиждень продовжили дію карантинних обмежень «червоної зони». Про це після засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Олександр Маркушин.

«Київщина продовжує перебувати у “червоній зоні” за рівнем поширення коронавірусної інфекції. А тому карантинні обмеження, які зараз діють, продовжуємо ще на тиждень – до 18 квітня», – зазначив мер.

Зокрема, в цей період забороняється прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (в тих, які діють у готелях, заборона діє з 11:00 до 6:00 наступної доби), в ТРЦ, закладах торгівлі й побутового обслуговування (крім названих нижче), розважальних закладах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах культури. Заборонена також робота непродовольчих ринків, павільйонів і ярмарків, проведення всіх масових культурних, розважальних, спортивних, рекламних та інших заходів, приготування їжі в мангальних зонах у місцях масового відпочинку. Школи й ліцеї продовжуватимуть навчання в дистанційній формі, дитсадки залишаться закритими, заклади позашкільної освіти, гуртки і клуби не проводитимуть занять у приміщеннях.

Водночас дозволяється робота закладів громадського харчування на виніс та адресна доставка їжі, прийом відвідувачів на торговельних площах, не менш ніж 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами й виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, ветеринарними препаратами й кормами для тварин, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, насінням і засобами захисту рослин. Крім того, буде дозволена робота перукарень і салонів краси (за попереднім записом), операторів поштового зв’язку, фінансових установ, автозаправних комплексів (без зон харчування); дозволяються медичні й ветеринарні практики, ремонт і техобслуговування транспортних засобів, ремонт комп’ютерів і побутових виробів, надання телекомунікаційних послуг, збирання й заготівля відходів. Автобуси й електропоїзди зможуть перевозити пасажирів «у кількості більшій, ніж 50 відсотків місць для сидіння».

photoeditorsdk-export-2021-04-09T154315.908-829x1024
photoeditorsdk-export-2021-04-09T154409.079-836x1024
photoeditorsdk-export-2021-04-09T154714.028-823x1024

Комісія рекомендувала керівникам комунальних підприємств, закладів і установ переводити на дистанційну роботу працівників,  які мають дітей дошкільного й молодшого шкільного віку. Очільники закладів охорони здоров’я й освіти мають організувати дезінфекцію приміщень. Продовжить свою роботу волонтерський штаб, який надає допомогу літнім людям.

Дотримання протиепідемічних заходів контролюватимуть поліція, Держпродспоживслужба й «Муніципальна варта».   

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.