В Ірпені організовується Муніципальна варта

Тепер кожен житель Ірпеня в будь-який час і у будь-якому місці зможе поскаржитися на бездіяльність чиновників, повідомити про надзвичайну подію або погану роботу комунального підприємства. Для цього необхідно буде зателефонувати на гарячу лінію 60-400 або залишити повідомлення на порталі «Гарне місто» (http://garnemisto.in.ua).

Щоб ефективно контролювати й оперативно реагувати на міські проблеми в Ірпені, з 1 березня почне працювати Муніципальна варта. Нова структура складатиметься з двох підрозділів: служби оперативного моніторингу та служби реагування. Служба моніторингу працюватиме як чергова частина на першому поверсі будівлі Ірпінської міської ради, де розташований Центр надання адміністративних послуг.

У відділі працюватиме 5 людей: 4 оператори і 1 керівник. Їх основне завдання – збирати і опрацьовувати інформацію про ситуацію в місті. Для цього здійснюватимуться відео-спостереження з 64 камер, що вже розміщені по місту, та Інтернет-моніторинг. Залишиться прийом звернень і скарг громадян.

Кожен житель Ірпеня зможе звернутися до служби моніторингу особисто будь-яким зручним для нього способом, зокрема телефоном або он-лайн. За допомогою Інтернету можна буде відіслати як словесне повідомлення, так і фото із зафіксованим порушенням. Служба моніторингу опрацьовуватиме інформацію щодо питань корупції, благоустрою та обігу наркотиків. Усі звернення систематизуватимуться і передаватимуться до профільних структур для вирішення поставлених проблем. Співробітники служби будуть напряму зв’язуватися з потрібними черговими частинами й приймальними, а за потреби — і з їх керівниками. Кожного дня звіт про ситуацію в місті надходитиме міському голові.

Другий підрозділ — служба реагування. Вона буде контролювати стан благоустрою у місті та оперативно реагувати на порушення, тісно взаємодіючи з Ірпінським відділом поліцією та Державною службою з надзвичайних ситуацій. Служба реагування працюватиме на базі Комунального підприємства «Контроль благоустрою міста».

Для постійного чергування по місту плануємо також запустити 2 спеціальні автомобілі Муніципальної варти.

Навчання співробітників розпочнеться з 15 лютого.

Джерело: http://blogs.lb.ua/volodymyr_karpliuk/326865_irpeni_organizovuietsya.html

Bookmark the permalink.

Comments are closed.