В Ірпені облаштовують центр для безпритульних тварин

В Ірпені на вулиці Покровській активно відбувається будівництво й облаштування комунального Центру стерилізації та адаптації безпритульних тварин під назвою “Дім усім”. Про це повідомляє Інформаційне агентство ITV з посиланням на 04597.com.ua. 

Наразі на території, обгородженій парканом із прозорої сітки, встановили модульні будиночки, готують місце для вольєрів. У майбутньому центрі вже живуть чотири собаки.

“Це буде не притулок, а центр тимчасової перетримки. Тварини не переїжджатимуть туди назавжди. Планується, що протягом 20 діб працівники центру мають знайти для тварин сім’ю”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що ідея створення “Дому усім” зародилася ще минулого року – тоді Ірпінська міська рада виділила землю для його будівництва. “Було чимало проблем, проте наразі процес підходить до завершення. Як тільки будуть встановлені вольєри, все будівництво буде проходити швидше. Центр відкриється раніше, ніж усе заплановане буде зроблено, тому що кожного дня служба (відділ КП “Управління благоустрою міста” “Служба захисту та лікування тварин” – ред.) отримує тварину, але для неї важко і дорого знайти місце для перетримки”, – зазначається в статті.

“У центрі ми зможемо одночасно перетримувати близько 30 собак і від 50 до 100 кішок. Будемо розбудовуватися, щоб тваринам було добре. Будемо наймати на роботу працівників, прокладати вигульні доріжки для тварин, шукати найкращих ветеринарів. Також по Києво-Святошинському району пропонуватиметься платна послуга перетримки собак і котів, їх транспортування та стерилізації. Ми орієнтуємося на комфортні умови для друзів наших менших і зробимо для цього все можливе”, – розповіла керівник “Служби захисту та лікування тварин” Євгенія Мельник.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.