В Ірпені обговорили питання вищої освіти АТОвців

В Ірпені обговорили питання вищої освіти для учасників АТО. Круглий стіл з цього питання відбувся на базі фіскального університету, в якому взяли участь представники Київської облдержадміністрації, ветеранські організації Київщини, представники вищих навчальних закладів.

“Це дуже важлива тематика, тому що законодавством гарантована державою безкоштовна освіта для учасників АТО за рахунов державного чи місцевого бюджетів, проте на практиці це не в повній мірі реалізовано. Є дуже багато хлопців, які бажають отримати вищу освіту, у тому числі, військову”, – зазначив директор департаменту соцзахисту КОДА Ігор Мещан. 

Ініціативу щодо проведення заходу висловили учасники АТО. Сьогодні дуже багато з них зацікавлені в отриманні вищої освіти. Але оскільки квот у вишах не вистачає, ветеранські організації пропонують ухвалити обласну програму, яка б дозволяла фінансувати навчання АТОвців. За основу взяли досвід Вінницької та Івано-Франківської області.

В ході проведення круглого столу учасники сформували звернення до голови КОДА Олександра Горгана з проханням підтримати і посприяти реалізації їх ініціативи.

Детальніше дивіться у сюжеті:

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.