В Ірпені на вулиці Гостомельське шосе до кінця осені з’явиться нове освітлення

В Ірпені до кінця осені буде повністю замінено освітлення на вулиці Гостомельське шосе. Для цього вже закуплено 352 сучасні лампи. Про це розповів Володимир Карплюк на своїй сторінці у соцмережі. 

Кошти на придбання ламп – а це понад 430 тис. грн – Ірпінь отримав як малий грант Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду ПРООН/ПМГ ГЕФ “Енергоефективне вуличне освітлення для місцевих громад”. За словами Карплюка, завдяки новому освітленню лише на цій одній вулиці міський бюджет заощаджуватиме на електроенергії понад 450 тис. грн в рік.

“Все це стало можливим завдяки співпраці Ірпінської міської ради та ВГО “Розвиток та довкілля”. Окремо хочу подякувати керівнику управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР Андрію Літвинову за постійну роботу у напрямку підвищення енергоефективності в Ірпені”, – зазначив Карплюк.

Три роки тому в Ірпені почалася модернізація вуличного освітлення. Поступово старі лампи розжарення замінюються на енергоефективні світлодіодні світильники. За цей час таким чином осучаснилося 10 вулиць. Для цього використовуються бюджетні кошти і активно залучаються гранти. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.