В Ірпені на центральній КНС замінили головний насос

Сьогодні розпочали заміну головного насосу на центральній КНС в Ірпені, на вулиці Соборній, 1А. Про це розповів перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

«Ця каналізаційно-насосна станція – стратегічна для нашого регіону. Сюди надходять усі стоки з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля і транспортуються далі до станції аерації в Бортничах. Проектна потужність цієї КНС – 22 тис. кубометрів на добу, а зараз через неї проходить близько 12 тис. кубів. Саме тому сюди придбано надпотужний насос FLYGT. Головні його переваги – надійність і ощадливість. Цей сучасний агрегат може безперебійно працювати 10-15 років. А ще дозволяє економити до 25% електроенергії. Це дуже важливо, адже витрати на електроенергію є одними з найбільших складових тарифу», – заявив Олександр Маркушин.

Він розповів, що вартість насосу понад 6 млн грн. І придбаний він за кошти КП “Ірпіньводоканалу” та міста. «Загалом, за 5 останніх років ми оновили насосне обладнання на десяти найбільших КНС регіону», – додав Олександр Маркушин.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.