В Ірпені можуть оголосити загальноміський карантин через поширення коронавірусу

Якщо до 23 березня в Україні не буде запроваджено загальнодержавного карантину, Ірпінь оголосить загальноміський карантин. Про це заявив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк на своїй сторінці у соцмережі.

“Варто визнати, що вітчизняна медицина всіх ланок не готова до боротьби з коронавірусом. На жаль, влада та громада Ірпеня не отримала “згори” жодних системних рекомендацій, жодної допомоги у придбанні засобів захисту, жодної стратегії поведінки та повсемістного карантину”, – сказав Карплюк.

Володимир Карплюк просить від Мінохорони здоров‘я та усіх відповідальних установ невідкладно надати Ірпеню мінімум 500 тестів на коронавірус, державне фінансування реконструкції інфекційного відділенні Ірпінської лікарні, допомогу із закупівлею ліків для симптоматичної терапії та спеціальні маски. У разі ігнорування прохання та неоголошення загальнонаціонального плану дій, у місті оголосять безстроковий загальноміський карантин з 23 березня 2020 року і зупинять його після повного розуміння захисту з боку Держави для громадян Ірпеня.

Також голова Інвестради заявив, що у місті готові бути надійними партнерами Уряду та спільно запобігати розповсюдженню коронавірусу, надати першу та екстренну допомогу і розвивати напрямок боротьби з інфекційними хворобами.

“Зі свого боку закликаємо усіх підприємців Ірпеня надати допомогу у невідкладній реконструкції інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні та підготовкою до боротьби зі всесвітньою пандемією.
Місцева та центральна влада, громада та бізнес мають стати пліч-о-пліч і працювати над збереженням кожного людського життя”, – додав Карплюк.

Нагадаємо, нещодавно в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Перевіряють на наявність інфекції ще чотирьох осіб. У світі зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.