В Ірпені ліквідують стихійну торгівлю

9 червня в ході засідання виконавчого комітету Ірпінської міської ради було прийнято рішення про ліквідацію стихійної торгівлі у місті. Почнуть із вулиці Дем’яна Попопова.

У міського голови з цього питання однозначна позиція: стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення. У жодній європейській країні не побачимо вуличних продавців крамом на тротуарах чи в інших не облаштованих для цього місцях. Проте на вулицях нашого міста розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту м’ясних і молочних продуктів, риби, городини тощо. Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші, від господаря, а не від перекупників, та й заощаджується час на відвідини ринку чи супермаркету.

Втім, так продавати харчові продукти – це правопорушення. Відповідно до статті 160 КУпАП (торгівля з рук у невстановлених місцях), реалізаторів продуктів харчування карають штрафом від 17 до 119 гривень з конфіскацією товару.

Пам’ятайте: стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.

В Ірпені ліквідують стихійну торгівлю

В Ірпені ліквідують стихійну торгівлю

Bookmark the permalink.

Comments are closed.