В Ірпені говорили про стан медичної реформи

25 липня в Ірпені у рамках реформи охорони здоров’я – кампанії “Обери сімейного лікаря”, відбулася нарада з питання стану проходження медичної реформи в регіоні. Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

За словами заступника голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслава Кучера, на даний час в Україні 32% населення уклали декларації зі своїми лікарями. “Ми робимо щоденний аналіз по Київській області зі стану впровадження медичної реформи. В цілому Київщина тримає цей показник на рівні В Ірпені є потенціал для того, щоб показник збільшити. Є напрацювання, зібрані декларації в паперовому вигляді і наразі потрібно їх фізично опрацювати – ввести дані в електронну систему. І показник буде значно кращим”, – заявив Кучер.

Нагадаємо, що станом на 25 липня з лікарями Ірпеня укладено понад 22 тисячі декларацій, що становить 24% від кількості зареєстрованого населення.

“Жоден пацієнт не залишиться без медичної допомоги, – додав В’ячеслав Кучер. – Новий етап медичної реформи, який стартував в Україні з липня, де держава розпочала фінансувати медичні заклади за принципом “гроші йдуть за пацієнтом” – платитиме саме тому лікарю, тому медичному закладу, до якого людина звернулась за допомогою. Пацієнт підписує декларацію з лікарем, якому довіряє, держава – сплачує за його обслуговування у цього лікаря. Тому спільно маємо зробити усе для того, щоб кошти пішли за пацієнтом”.

Як відомо, підписати декларацію із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром може кожна людина, незалежно від місця реєстрації. Для цього потрібно при собі мати паспорт, індивідуальний ідентифікаційний номер та мобільний телефон, а для дитини – свідоцтво про народження. Для внутрішньо переміщених осіб немає жодної перешкоди, щоб підписати декларацію з обраним лікарем.

Заступник Ірпінського міського голови Наталя Семко розповіла про оновлення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів міста з метою безперебійної роботи з впровадження реформи. Для зручності пацієнтів діє електронний запис до лікаря, що скорочує витрати часу у черзі. Сервісом можна скористатися на Ірпінському медичному порталі – http://irpinmed.com.ua.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.