В Ірпені експонується виставка архівних документів

З 26 червня у приміщенні архівного відділу виконавчого комітету Ірпінської міської ради за адресою: м.Ірпінь, вул. Шевченка, 5 розміщена виставка архівних документів “Історія конституціоналізму в Україні в документах”. Про це повідомляється на офіційному сайті Ірпінської міської ради.

“На стендах оформлені копії архівних документів з Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України та Центрального державного історичного архіву України. Зокрема: Конституція Варшавського сейму від 22 листопада 1649 року, Конституція гетьмана Пилипа Орлика про права та вольності Війська Запорозького від 5 квітня 1710 року, проект Конституції Української Народної Республіки 6 грудня 1917 року, Перший Універсал Української Центральної Ради 10 червня 1917 року, Четвертий Універсал Української Центральної Ради 9 січня 1918 року, Конституція Української Соціалістичної Радянської Республіки, затверджена Всеукраїнським з’їздом Рад на засіданні 10 березня 1919 року, проект Конституції Української Радянської Соціалістичної Республіки 1936 року та інші документи періоду незалежності” – йдеться у повідомленні.

Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку архівних документів!

Слід додати, що з 27 червня по 03 вересня 2017 року в районах та містах Київської області буде експонуватися виставка “Героїчне і трагічне в історії Київської області. Літописподій” до Дня незалежності України та 85-річчя від дня утворення Київської області. Виставка підготовлена за документами Державного архіву Київської області.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.