В Ірпені День художника відзначили з іспанським скульптором

14 жовтня, на День художника, в Ірпінську художню школу академічного рисунку і живопису “Irpen Art School”  завітав, за сприяння дизайнера Андрія Гаєва, іспанський скульптор і художник  Карлос Гарсія.

Спочатку він оглянув Ірпінь, побував на набережній. Загалом, наше місто митцю з Іспанії сподобалось. Він сказав, що Ірпінь – це зелене місто, яке розвивається. Карлос Гарсія розповів про свою творчість, продемонструвавши на екрані знімки своїх робіт. Він поєднує куби, кулі, круги, інші геометричні форми, і надає цим роботам певне тлумачення. Наприклад,  камінь, пробитий стрілою, застерігає, що думка стає матеріальною. Одна із робіт називається “Гойя і Шевченко”. Скульптор поєднує мистецтво великих художників двох народів – іспанського і українського.

В Україну Карлос Гарсія приїхав з метою ведення бізнесу. І вже 10 років перебуває в нашій країні. Встановлює в українських містах свої скульптури. В Умані влаштував парк. В Україні іспанцю подобаються жінки. Він мріє одружитися з українкою. А не сподобалися українські чиновники. Щоб щось вирішити, з ними треба багато випити. До того ж, вони можуть пообіцяти і не заплатити за виконану роботу.

В школі академічного рисунку і живопису експонувалася виставка робіт учнів “Ірпінь надихає”. Тут були представлені і живопис, і графіка. Керівник школи Євгенія Харгрі відзначила участь вихованців у пленері “Намальований Ірпінь” і нагородила майбутніх художників грамотами.

Учасники свята дізналися про “Книгу добра”, започатковану в Івано-Франківську. Діти з різних регіонів України описували добрі вчинки та ілюстрували їх малюнками. Ці розповіді і малюнки склали “Книгу добра”, папір для якої було виготовлено вручну.

Євгенія Харгрі  закликала учнів школи робити малюнки для “Книги добра”.

 

Анатолій Зборовський,

директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею

Bookmark the permalink.

Comments are closed.