В Ірпені буде розроблено проект землеустрою встановлення меж міста Ірпеня та Київської області

Ірпінська міська рада прийняла рішення “Про розроблення проекту землеустрою  встановлення меж міста Ірпеня та Київської області”. Це питання, єдине з понад 100 інших у порядку денному сьогоднішньої сесії, яке викликало багато запитань. Про це повідомило інформагентство ITV.

Роз’яснив ситуацію головний архітектор Ірпеня Михайло Сапон. Він наголосив на тому, що в цьому питанні про зміну меж не йдеться і вказав на те, що містобудівною документацією передбачається загальна площа Ірпінської міської ради 3705 гектарів, ця межа передбачена документацією 2012 р. і навіть рішенням ради депутатів УРСР 1960 р.

За словами головного архітектора можливі інформаційні маніпуляції щодо ніби то розширення меж Ірпеня пов’язані з юридичними колізіями. Земельним кодексом передбачено поняття адміністративна межа  і там є колізія в плані адміністративна межа міста і міської ради . На сьогоднішній день межа міської ради становить 3705 гектарів, а межа міста Ірпеня залишається тією, яка була передбачена попередніми рішеннями.

Розробка проекту здійснюється на основі генерального плану міста, оновлений був прийнятим в грудні минулого року. Землевпорядна  організація, яка має розробити проект землеустрою ще не визначена. Процес розроблення триватиме від 3 місяців

“У нас є погодження Київської обласної ради щодо погодження меж міста, по процедурі формується проект землеустрою і тільки після проходження державної експертизи він подається на погодження Верховній Раді України” – розповів начальник відділу містобудування ІМР – Михайло Сапон.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.