У соцмережі з’явилося чергове повідомлення про забудову Біличанського лісу

Біличанський ліс забудовується з боку Києва. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк. 

“Сьогодні у Facebook з’явилося чергове повідомлення про початок незаконної забудови зі сторони Новобіличів. Два тижні тому почалося будівництво гаражів неподалік коцюбинського кладовища. Майже щодня фіксуються факти вивозу деревини, яку вирубує тут Святошинське лісопаркове господарство”, – заявив Карплюк.

Як відомо, згідно з Указом Президента від 01.05.2014 року “Про зміну меж національного природного парку “Голосіївський” юридично територія Біличанського лісу є Національним парком і має перебувати під особливою охороною. Минулого року на замовлення Ірпінської міської ради науковці Науково-дослідного і проектного інституту містобудування розробили проект організації території регіонального парку “Біличанський”.

“Позиція Ірпеня тверда і незмінна – Біличанський ліс повинен бути недоторканним! Закликаю всіх небайдужих коцюбинчан, ірпінчан, киян, представників правоохоронних органів і ЗМІ стати на захист Біличанського лісу! Коли постало питання реального захисту Біличанського лісу, відомі “захисники” Біличанського лісу з Коцюбинського та парламенту роблять вигляд, що ніякої забудови немає!”, – зазначв мер. 

Як ми повідомляли, це не перші спроби вирубки Біличанського лісу. Навесні у Коцюбинському вкотре зафіксували масштабну вирубку Біличанського лісу. Повну вантажівку свіжих дерев побачили мешканці селища.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.