У січні захворюваність на COVID-19 у Приірпінні зросла майже втричі, – Андрій Левківський

dostovirnyi_test_na_covid_19

Протягом січня захворюваність на COVID-19 серед пацієнтів Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги порівняно з груднем зросла вже майже втричі: у грудні було виявлено 444 випадки хвороби, а за 26 днів січня – 1244. Про це повідомив директор центру Андрій Левківський.

«Захворюваність продовжує зростати щодня, третина хворих – діти. І це лише початок, експерти прогнозують, що пік захворюванності ще попереду. Амбулаторії перевантажені, пацієнтопотік в амбулаторіях шалений, іноді лікарю доводиться приймати до 60 пацієнтів за робочу зміну (при нормі 15), хворіють і медичні працівники… Прошу пацієнтів з розумінням ставитись до ситуації, зберігати спокій, дуже важливо дотримуватись рекомендацій лікарів, нагадую про алгоритм дій для наших пацієнтів», – зазначив Левківський на своїй сторінці у фейсбуці.

Він також зауважив, що в більшості випадків захворювання «протікає у легкій формі, завантаженість ліжок нашого інфекційного відділення наразі на рівні 50%».

Нагадаємо, за рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій із 27 січня 5–11-ті класи загальноосвітніх закладів Ірпінської громади перейшли на дистанційну форму навчання. У випадку збереження динаміки розповсюдження хвороби з 31 січня на «дистанційку» переведуть і молодших школярів. Також із понеділка в онлайн-режим переходить навчання в Державному податковому університеті.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.