У Прозорому офісі Ірпеня послуги надаватимуть державні реєстратори.

На чергової сесії Ірпінської міської ради внесли зміни до Положення, Регламенту та переліку адміністративних послуг Центру надання адміністративних послуг.

IMG_117

За словами секретаря міської ради Юрія Денисенка, ці зміни були обумовлені змінами в законодавстві. Адже з початку поточного року функції з реєстрації майнових прав, прав юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань покладаються на органи місцевого самоврядування.

Наразі на виконання Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», розпорядженням міського голови 25.12.2015 р. № 291 створено робочу групу по передачі повноважень у сфері державної реєстрації прав юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських формувань, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відповідно до рішення минулої сесії міськради, створено відділ державної реєстрації у кількості 7 державних реєстраторів.

Також варто зазначити, що у Прозорому офісі працює електронна черга прийому громадян. Таке нововведення сприяє доступності та зручності для суб’єктів звернень. З початку роботи Прозорого офісу є позитивні зрушення, зокрема: адміністративні послуги надаються оперативно, своєчасно, відкрито та прозоро.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.