У Прозорому офісі Ірпеня надаватимуть безкоштовні послуги з правового захисту

Уже з вересня у Центрі надання адміністративних послуг Ірпінської міської ради можна буде отримати безкоштовну правову допомогу від фахового юриста. Це відбуватиметься у рамках Програми правового захисту жителів Київщини. Така інформація з’явилася на офіційному сайті партії “Нові обличчя”.

1768983

“Програма правового захисту жителів Київщини, яку започаткувала громадська організація “Нові обличчя” спільно з ГО “Адвокат “Правозахисна група” успішно працює у Київській області уже близько року. Стартувала програма восени 2015 року і на сьогодні обслуговує понад 60 тисяч респондентів, які потребують юридичних консультацій. Такі правові послуги здійснюються фаховими спеціалістами безкоштовно”, – йдеться у повідомленні.

Програма складається з декількох юридичних блоків. Програма “Родина” – включає у себе всі юридичні питання, що можуть виникнути між громадянами та органами влади, органами місцевого самоврядування, житлово-експлуатаційними компаніями тощо. Другий блок – програма “Освіта” – передбачає розгляд юридичних питань, що стосуються реалізації права громадян на безкоштовну освіту. Третій блок – “Пенсіонер”, пов’язаний з допомогою в оформленні пенсій, пільг, субсидій, соціальних допомог тощо.

У рамках Програми правового захисту жителів Київщини діють спеціальні картки, які засвідчують, що власник картки та його родина знаходяться під постійним правовим захистом. На картці є номер телефону, на який можна телефонувати у будь-який час і консультуватися з юридичних питань. Близько 200 тисяч таких карт уже отримали жителі Київщини і більше третини цих респондентів активно користуються послугами Програми. Щоб отримати таку картку слід прийти в офіс правової допомоги і заповнити анкету користувача.

“Програма правового захисту жителів Київщини працює не віртуально чи де-юре, а реально щодня здійснює якісну правову допомогу. Тільки за період з квітня до серпня до фахівців Програми звернулося близько 500 осіб, було складено більше сотні запитів.  Функціонування цієї Програми дуже позитивно оцінює Київське обласне управління Міністерства юстиції України. Саме зараз ведуться перемовини щодо роботи Програми правового захисту жителів Київщини і на базі центрів правової допомоги, які реалізує Міністерство юстиції України”, – повідомляють на сайті “Нових облич”.

Уже з вересня цього року у рамках Програми буде випускатися спеціалізоване видання “Аналітично-правовий вісник”, у якому фахівці даватимуть відповіді на найпоширеніші запитання громадян, розповідатимуть, як юридично правильно діяти в тій чи іншій ситуації, будуть публікуватися історії респондентів програми тощо. Газету безкоштовно отримуватимуть усі учасники Програми.

На сьогодні за безкошовною юридичною допомогою можна звертатися за телефоном ‎044 36 333 63. Час роботи фахівців Програми правового захисту жителів Київщини: понеділок-п’ятниця 10.00 – 17.00.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.