У Гостомелі створили Агенцію розвитку

У Гостомелі презентували нову громадську організацію – “Агенцію розвитку Гостомеля”. Про це повідомляє інформаційне агентство “ITV”.

На презентації агенціїбули присутні місцеві та районні депутати, працівники селищної ради та експерти з розвитку територій, зокрема, директор “Агентства розвитку Дніпра” Володимир Панченко, експерт програми U-LEAD Олег Любімов, президент ГО “Ліга розвитку науки” Віктор Тиркало.

На думку експертів, Гостомель має гарні передумови для успішного економічного зростання. Їх створюють близькість до Києва, аеропорт, існуючі великі підприємства і наявність інвестиційно привабливих територій, які можуть бути використанні під створення індустріальних парків.

Ще одна важливе завдання– пошук інвесторів. За словами тих же експертів, вільних грошей у світі вистачає. Проблема в тому, що далеко не всі в Україні знають де і як їх можна взяти. Міжнародні донори щедро фінансують тільки правильно підготовлені, оформлені та подані проекти. Тому робота над проектами має стати одним із основних напрямків роботи агенції розвитку. Зараз в організації вже є два проектних менеджери, але, за словами керівника агенції Надії Дудник, під час презентації з’явилися ще бажаючі працювати у цьому напрямку.

Поки що “Агенція розвитку Гостомеля” складає п’ять осіб. Надія Дудник представила своїх найактивніших колег по проекту: Ростислава Скуратівського, Тетяну Марун, Олександра Коваленка, Людмилу Ющак. Організація вже почала роботу над двома проектами і отримала кілька пропозицій співпраці. Зокрема, керівник “Ірпінської Агенції розвитку” Олена Чернявська запропонувала гостомельським колегам долучатися до реалізації спільних проектів.

Як відомо, того року в Ірпені розпочала роботу громадська спілка “Ірпінська агенція розвитку”.  За невеликий проміжок часу спілкою реалізовано близько 10 проектів, зокрема регіональний турнір для молоді бізнес-профі, акція “Зобимо Україну чистою разом”, фестиваль “Трипілля цивілізація творців” тощо. За півроку роботи “Ірпінській агенції розвитку” вдалося залучити у місто вже близько чотирьохсот тисяч гривень.

Крім цього один з грантів, який зараз реалізується,  ̶  це грант від американського агенства в США з міжнародного розвитку в рамках проекту “Лідерство в економічному самоврядуванні”. Цей проект пов’язаний з розвитком малого та середнього бізнесу, створенням дорожньої карти розвитку малого та середнього бізнесу для учасників АТО “Ірпінська агенція розвитку” працює на залучення зовнішніх інвестицій у регіон, її засновниками стали 15 відомих громадських організацій Приірпіння.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.