У День пам’яті та примирення ірпінці молилися за Україну (відео)

День пам’яті та примирення в Ірпені розпочався із молитви за Україну. Біля обеліску «10 заповідей», у парку Незнайка, зібралися представники духовенства, міської влади та мешканці міста. Вони об’єдналися за молитовним сніданком.

Григорій Комендант, голова Біблійного товариства:

«Зібралися для того, щоб помолитися разом, поспілкуватися. Згадати тих, кого вже немає, і згадати тих, котрі зараз активно у Бахмуті чи інших місцях».

Мирослав Латинник, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці:

«Ця жертва є велика. І кожен з нас є сьогодні учасником цієї великої боротьби, цієї незалежності, яку ми здобуваємо в крові і в поті».

Присутні молилися також за лікарів, волонтерів та всіх тих, хто продовжує працювати на своєму фронті задля спільної мети.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Ми завжди пам’ятаємо наших захисників і думаємо, що вже скоро наступить те примирення і спокійні дні та ночі для нашого населення. Це саме важливе, що зараз наша країна вірить в ЗСУ і вірить в нашу перемогу».

Із початком повномасштабної війни, День пам’яті та примирення набув нового значення. Вбивства, тортури, обстріли, депортація – все це робили нацисти гітлерівської Німеччини тоді. І все це сьогодні робить росія.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«На жаль, країна-агресор втратила пам’ять про те, яка ціна була тієї війни, і сьогодні розв’язала війну тут з українцями, які воювали тоді проти нацизму пліч-о-пліч. Тому пам’ятаємо, не дамо забути ні про подвиги минулого, ні про подвиги сучасності».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Весь цивілізований світ максимально допомагає нам, бо неприпустимо, щоб в 21-му сторіччі силою мінялися кордони, такого бути не може. Звичайно, всі боремося і будемо боротися до кінця, поки не переможемо ворога».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.